Essent wint veiling groepsaankoop professionele contracten : 530 bedrijven, verenigingen en zelfstandigen tekenden vrijblijvend in op een groepsaankoop 100% groene stroom en gas voor professionele contracten van de provincie Antwerpen. Na maar liefst 6 veilingrondes won Essent met een korting van 9,6%.

Van 22 april tot en met 3 juni 2014 konden bedrijven, verenigingen en zelfstandigen vrijblijvend intekenen op een groepsaankoop 100% groene stroom en gas voor professionele contracten. Gisteren was de laatste inschrijvingsdag en werd er afgeklokt op 530 deelnemende bedrijven en verenigingen.

Gedeputeerde voor Energie, Inga Verhaert is blij met de mooe resultaten: “Vandaag werd de veiling georganiseerd waarin leveranciers hun beste bod konden doen. Een veiling op het scherpst van de snee in maar liefst 6 rondes! Ze werd gewonnen door Essent.be. Deze leverancier gaf een korting van 9,6% voor wie voor gas en elektriciteit meedeed en een korting van 8,6% voor wie enkel voor elektriciteit inschreef. “

De bedongen kortingen worden berekend door het winnende bod te vergelijken met het ‘actueel marktaanbod’, een gemiddelde van de huidige prijzen van vergelijkbare contracten.

Naast de populaire groepsaankoop voor particulieren, startte de provincie begin deze week ook een derde groepsaankoop namelijk voor zonnepanelen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor tot en met 12 augustus 2014 gratis en vrijblijvend inschrijven via www.samengaanwegroener.be